Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко перемогла б, якби вибори президента відбулися зараз


Перемогу Юлії Тимошенко на президентських виборах, якби вони проходили найближчим часом, прогнозує більшість українців, яких опитав Київський міжнародний інститут соціології.

У перемозі Тимошенко впевнені 34,1% опитаних українців, у перемогу лідера Партії регіонів Віктора Януковича вірять 25,6% респондентів, Вікторові Ющенку дають шанс лише 6% опитаних, повідомляє газета «Дзеркало тижня».

На питання про те, чи варто чинному президентові балотуватися на другий термін у майбутніх президентських виборах, 72,5% учасників опитування відповіли, що не варто, 16,2% – варто, а 11,3% не змогли дати відповідь.

Більша частина респондентів у другому турі президентських виборів проголосувала б за Тимошенко. Її найближчий суперник, Янукович, може перемогти тільки в тому випадку, якщо він вийде в другий тур разом із Ющенком.

Якби в другий тур виборів вийшли Ющенко і Тимошенко, голоси розподілилися б таким чином: 12,1% на користь Ющенка, і 34,6% – на користь Тимошенко. Проти обох кандидатів проголосували б 33% опитаних, не пішли б на вибори 11,6%, не визначились із відповіддю – 8,7% респондентів.

Вибираючи між кандидатурами Тимошенко і Януковича, українці віддали б перевагу Тимошенко (34,9%). За Януковича проголосували б 32,6% опитаних. Проти обох претендентів голосували б 16% респондентів. Не захотіли б піти на вибори 8,8%, не змогли визначитися з відповіддю – 7,1%.

Опитування проводив Київський міжнародний інститут соціології з 1 по 7 вересня 2008 року в усіх регіонах України за вибіркою обсягом 2036 респондентів. Стратегічна похибка вибірки не перевищує 3,3%.
XS
SM
MD
LG