Доступність посилання

ТОП новини

НУНС заявив, що перейде в опозицію у разі створення коаліції БЮТ і Партії регіонів


Голова фракції Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» В’ячеслав Кириленко наголосив із трибуни парламенту, що його фракція перейде в опозицію у разі створення коаліції фракцій Блоку Юлії Тимошенко й Партії регіонів.

Кириленко висловив упевненість, що найближчим часом буде юридично оформлена нова парламентська коаліція в складі цих фракцій.

«Після остаточного оформлення союзу Блоку Тимошенко й Партії регіонів ми залишаємо за собою один шлях – перехід у національну парламентську опозицію, що апелюватиме всі антиукраїнські дії, які чинитиме створена прокремлівська парламентська більшість», – заявив лідер «Нашої України – Народної самооборони».

За словами В’ячеслава Кириленка, у разі створення коаліції БЮТ і Партії регіонів, її дії будуть спрямовані виключно на зміни Конституції з метою позбавлень повноважень Президента в зовнішній й оборонній сфері на користь Росії.

Сьогодні Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк офіційно оголосив про розпад коаліції фракцій Блоку Юлії Тимошенко і Блоку «Наша Україна – Народна самооборона».

2 вересня фракція НУНС звинуватила БЮТ у змові із Партією регіонів і ухвалила рішення про вихід із демократичної коаліції.

За регламентом, це рішення набуває чинності через 10 днів після його ухвалення.

Відповідно до статті 90-ї Конституції України, тепер розпочинається 30-денний термін, протягом якого у парламенті повинна бути сформована нова коаліція, інакше Президент отримає право достроково припинити повноваження Верховної Ради й призначити позачергові парламентські вибори.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG