Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр хоче перекласти на Президента власну вину – Секретаріат


У Секретаріаті Президента кажуть, що звинуваченнями голови держави в нібито антиросійських позиціях прем’єр намагається виправдати економічні прорахунки свого уряду.

Раніше в середу Юлія Тимошенко заявила, що, мовляв, за всі можливі «радикальні рішення» Росії щодо України «відповідальність несе особисто Президент Віктор Ющенко».

Через речення Прем’єр-міністр повторила цю ж думку ще раз майже тими ж словами: «За все, що відбуватиметься поганого в відносинах між Україною і Росією, думаю, персональну відповідальність несе Віктор Ющенко, Президент України».

Заступник голови Секретаріату Андрій Гончарук назвав ці заяви Юлії Тимошенко «суто емоційною» спробою перекласти вину з себе на голову держави.

Він також висловив здивування, які саме «радикальні рішення» Росії щодо України мала на увазі голова уряду.

За словами Гончарука, своїми заявами Тимошенко прагне відволікти увагу громадян від прорахунків у власній роботі.

Як такі прорахунки він назвав те, що урядові не вдалося приборкати інфляцію і зростання цін, а також брак домовленостей із Росією про ціну на газ напередодні опалювального сезону.

Як каже Гончарук, Тимошенко намагається пояснити це все поганими відносинами з Росією, склавши вину за це на Ющенка.

Відтак чільник Секретаріату Президента порадив Прем’єр-міністрові зосередитися «не на нагнітанні ситуації довкола українсько-російських відносин, а на ретельній підготовці до переговорів» із Росією щодо актуальних стратегічних питань цих відносин.
XS
SM
MD
LG