Доступність посилання

ТОП новини

Під Дніпропетровськом відбувається фестиваль національних бойових мистецтв «Витоки»


У Старих Кодаках, на місці зруйнованої Кодацької фортеці, просто неба зібралися в суботу вихованці шкіл національних єдиноборств із Дніпропетровщини та Запоріжжя.

У програмі – показові виступи вихованців шкіл національних бойових мистецтв, творчих колективів, кінний герць, бої «лава на лаву», козацькі розваги, а також неодмінний атрибут свята – козацький куліш.

Наймолодших вихованців шкіл посвятять у козачата.

Серед організаторів фестивалю – Дніпропетровська регіональна зразкова школа козацького традиційного бойового мистецтва «Спас-Штурм», Всеукраїнська федерація «Спас», управління у справах сім’ї та молоді Дніпропетровської міськради.

Дніпропетровська регіональна школа національного бойового мистецтва «Спас-Штурм» створена у 1999 році. З ініціативи школи у Дніпропетровську проводять регіональні змагання з національного рукопашу «спас» та боротьби «навхрест». Крім того, юні «спасівці» опікуються долею історичних святинь Дніпропетровщини – залишками фортеці Кодак та козацького кладовища у селищі Старі Кодаки.

Кодацька фортеця або Кодак – фортеця на правому березі Дніпра, за 10 кілометрів від Дніпропетровська. Збудована польським урядом у липні 1635 року, щоб ізолювати Запоріжжя і Дон від України і перешкодити втечі селян на Запорозьку Січ. Зруйнована козаками під проводом Богдана Хмельницького.
XS
SM
MD
LG