Доступність посилання

ТОП новини

ВО «Свобода»: групу у Сімферополі щодо референдуму про статус Криму створено


Міліція розділила учасників вуличного протистояння. Сімферополь, 29 вересня 2008 р.
Міліція розділила учасників вуличного протистояння. Сімферополь, 29 вересня 2008 р.
Прес-служба Кримської організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» повідомила, що установчі збори ініціативної групи для підготовки проведення всеукраїнського референдуму щодо зміни автономного статусу Республіки Крим на обласний та скасування спеціального статусу міста Севастополя і внесення відповідних змін до Конституції і законів України відбулися у Сімферополі.

За цим повідомленням, у роботі зборів взяли участь 212 учасників – громадян України, що мешкають на території Автономної Республіки Крим. Було обрано ініціативну групу та підготовлено необхідні документи для подання до Сімферопольської міської ради відповідно до Закону України про Всеукраїнський референдум.

Напередодні, у неділю, надійшло повідомлення, що представники кримських організацій Комуністичної партії України, Прогресивної соціалістичної партії, Соціалістичної партії України, Російської громади Криму та «Русского блоку» зірвали спробу провести засідання ініціативної групи з організації і проведення референдуму.

Близько двох сотень осіб у першій половині дня перекрили вхід до Будинку офіцерів у Сімферополі, де мали пройти збори, ініційовані Всеукраїнським об’єднанням «Свобода». Правоохоронці розділили обидві сторони, але дрібні зіткнення між лівими і правими усе ж періодично виникали.

Представники Кримського рескому Компартії України заявили, що їм вдалося зірвати проведення зборів з ліквідації автономного статусу Криму і примусити ініціаторів цього заходу покинути Сімферополь.

Комуністи також закликали Президента і Генеральну прокуратуру України «припинити всі подібні провокації з руйнування автономії». «У випадку бездіяльності властей їхнє мовчання розцінюватиметься як пособництво у справі з підриву ситуації в Криму», – заявив перший секретар Кримського рескому КПУ Леонід Грач.

********
В Івано-Франківську створено ініціативну групу з підготовки та проведення референдуму щодо зміни автономного статусу Криму і скасування спеціального статусу Севастополя

За інформацією прес-служби Івано-Франківської обласної організації «Свободи», у зборах ініціативної групи взяв участь 341 громадянин із Івано-Франківська і 12-ти районів області.

Виступаючи на зборах, голова обласної організації «Свободи», заступник голови партії Олександр Сич зазначив: «У другій статті Конституція визначає, що Україна є унітарною державою. Водночас у ній є положення про автономний статус Криму. Цим, фактично, Конституція суперечить сама собі».

«Окрім цього, враховуючи останні події в світі, зокрема, російську агресію в Грузії, питання зміни автономного статусу Республіки Крим на обласний і скасування спеціального статусу Севастополя є надзвичайно актуальним для України», – наголосив він.

Олександр Сич також заявив, що заклик Верховної Ради Криму визнати незалежність Абхазії та Південної Осетії «свідчить про початок реалізації Кремлем так званого «грузинського сценарію» в Україні». «У такий спосіб прокладається дорога, яку під керівництвом кремлівських політиків пройшли Південна Осетія та Абхазія», – наголосив Сич.

За даними прес-служби, присутні одноголосно підтримали ініціативу «Свободи» провести всеукраїнський референдум.

До складу ініціативної групи обрано 43 особи майже з усіх регіонів Івано-Франківської області.

ВО «Свобода» розраховує в жовтні розпочати збір підписів за проведення всеукраїнського референдуму про надання Криму статусу області.

********
У суботу в Києві відбулися збори громадян столиці та Київської області

У них взяли участь 212 мешканців столиці та Київської області.

Було сформовано ініціативну групу зі збирання підписів за проведення референдуму стосовно зміни автономного статусу Республіки Крим на обласний та скасування спеціального статусу міста Севастополь, а також внесення відповідних змін до Конституції і законів України.

У зборах взяв участь голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок. Він сказав, що ВО «Свобода» вважає, що ліквідація кримської автономії і спеціального статусу міста Севастополя позбавить Кремль можливості застосувати відпрацьований в Абхазії та Південній Осетії план вторгнення на територію чужої країни, який є частиною «путінської доктрини».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG