Доступність посилання

ТОП новини

Біблія в режимі нон-стоп на італійському телебаченні


Рим – Чи багато хто з нас брався до читання Святого Письма? У шаленому ритмі повсякденного життя таке видається неможливим. У своєрідний спосіб це наважилися зробити в Італії. Державне телебачення RAI за підтримки Святого Престолу започаткувало телевізійні читання Біблії у безперервному живому ефірі. Серед читців є й українці.

«Біблія вдень і вночі» – так називаються телечитання усіх творів стародавньої збірки. Боже Слово лунатиме у прямому ефірі сім днів і сім ночей, з 5 по 11 жовтня, у римському Соборі Святого Христа з Єрусалима. Організатори називають подію неординарною і кажуть, що вона заслуговує на місце у книзі рекордів Гінесса: 139 годин живої трансляції.

Директор телевізійної редакції «RAI-Ватикан» Джузеппе Де Карлі зазначив: «Біблія складається з 800 тисяч слів, отож під час ефіру будуть озвучені 800 тисяч слів усіх 73 книжок Старого і Нового Заповітів. Це певною мірою відважний проект, бо ж подібне влаштовуємо вперше, навіть якщо Біблія – це книжка, котру найбільше перекладають у світі».

Першими телевізійними читачами у неділю були Папа Римський Бенедикт XVI і популярний актор Роберто Беніні. Упродовж тижня у біблійному телемарафоні візьмуть участь 1 250 осіб різного віку і різних віросповідань.

Відновити зв’язок з Богом

До читання розділів Святого Письма допустили також і невіруючих людей. Єдина умова для учасників – це повага до Божого Слова. Серед читачів мають бути 5 італійських міністрів, 3 екс-президенти, відомі футболісти та інші знані і незнані персони.

Від української громади до проекту залучені шестеро представників. З-поміж них і світські особи, як ось 27-річна Марійка Говгера. Студентка римського університету La Sapienza у ніч на 11 жовтня читатиме в ефірі італійською мовою розділ «Діяння Апостолів 26».

«Я разом із моїм братом будемо читати Святе Письмо. Мені дуже приємно мати таку нагоду і я рада, що люди зможуть послухати ці тексти. Ми будемо в українських строях, так буде видно, що ми українці. Та це помітять навіть через наш акцент», – розповіла про майбутній виступ Марійка Говгера.

Дівчина вважає, що завдяки телевізійним читанням глядачі краще сприйматимуть біблійні тексти, а хтось і сам візьме книжку до рук та замислиться над вічними цінностями. Власне, це одна з цілей організаторів акції: відновлювати втрачений діалог між Богом та людиною, що вдається нелегко у вирі сучасних проблем і катаклізмів.

(Рим – Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG