Доступність посилання

ТОП новини

НУНС: Заяви БЮТ про фактичне створення коаліції НУНС і «регіонів» – «чиста фальсифікація»


Така коаліція неможлива, заявив у четвер лідер фракції Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» В’ячеслав Кириленко.

Раніше в четвер лідер фракції Блоку Юлії Тимошенко Іван Кириленко заявив, що внесення до порядку денного Верховної Ради цього дня змін до законодавства про вибори стало по суті створенням коаліції НУНС і Партії регіонів.

За словами В’ячеслава Кириленка, БЮТ блокує парламентську трибуну, щоб спробувати хоч якось уникнути дострокових парламентських виборів.

Відтак, на думку лідера фракції НУНС, Блок Юлії Тимошенко демонструє подвійний стандарт.

Засідання Верховної Ради в четвер фактично не відбулося.

Перша половина дня пройшла в перервах.

А вечірнє засідання спікер Арсеній Яценюк закрив після того, як фракція Блоку Юлії Тимошенко у Верховній Раді заблокувала трибуну й президію парламенту.

У такий спосіб БЮТ відреагував на внесення до порядку денного на цей день законопроекту про зміни до закону про вибори народних депутатів.

Цей документ, зокрема, передбачає скасувати 50-відсотковий мінімальний поріг участі виборців у позачергових парламентських виборах.

Лідер фракції БЮТ Іван Кириленко перед внесенням цього питання до порядку денного наголосив, що його політична сила наполягає в першу чергу розглянути внесення змін до бюджету на нинішній рік і проект бюджету на 2009 рік.

Наступне засідання Верховної Ради має відбутися в п’ятницю.

БЮТ має намір і далі блокувати роботу парламенту, доки його вимогу не задовольнять.

Президент Віктор Ющенко своїм указом постановив припинити достроково повноваження Верховної Ради України VI скликання і призначити позачергові вибори до парламенту на 7 грудня цього року.

Текст цього указу, підписаного в середу, з’явився в четвер на інтернет-сайті Президента, але до своєї офіційної публікації указ іще не набув чинності.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG