Доступність посилання

ТОП новини

У БЮТ дуже сердяться на Президента


Віктор Ющенко «руйнує судову систему» – такими словами Прем’єр-міністр оцінила указ Президента про повторну ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва.

Як заявила Юлія Тимошенко в п’ятницю, її політична сила – блок її імені – має намір «усіма можливими способами» захищати судову систему від «нецивілізованих, недемократичних впливів».

А сам Блок Юлії Тимошенко звинувачує Президента в «виведенні політичної ситуації поза межі правового поля».

У різкій заяві БЮТ твердить, що Віктор Ющенко «розвалив демократичну коаліцію», «розпустив Верховну Раду VI скликання незаконно», «від грудня минулого року системно працює на дестабілізацію роботи уряду», «в щоденному режимі нищить судову систему» тощо й заявляє, що «такої наруги над Конституцією, законом та правосуддям не дозволяли навіть за часів авторитарного минулого».

«Спроби Президента знищити законність та «заасфальтувати» судову систему матимуть серйозні наслідки, вся відповідальність за які ляже особисто на Президента Ющенка, як і відповідальність за свідому дестабілізацію політичної ситуації в розпал вкрай загрозливої для України світової економічної кризи», – мовиться в заяві політичної сили Прем’єр-міністра в п’ятницю.

Народні депутати, члени Блоку Юлії Тимошенко відкидають нові укази Президента і судові рішення про вибори.

Андрій Портнов назвав укази президента незаконними і нечинними й заявив, що ліквідований суд продовжує роботу.

Валерій Писаренко заявив, що Президент «оголосив відкриту війну судовій владі», і стверджував, що новоствореного Центрального окружного адмінсуду Києва насправді не існує.

Володимир Пилипенко додав, що рішення цього суду, яке поновило виборчий процес, не має юридичної сили, бо в цього суду немає печатки.

Представники БЮТ заявили, що їхній блок оскаржуватиме в судах останні дії Президента.

Раніше в п’ятницю щойно створений повторно Центральний окружний адміністративний суд Києва скасував ухвалу щойно ліквідованого повторно Окружного адміністративного суду Києва, яка за позовом БЮТ зупиняла дію указу Президента про розпуск Верховної Ради та призначення позачергових виборів.

Перед цим Президент Віктор Ющенко своїми указами поновив і знову ліквідував Окружний адмінсуд Києва. Замість нього голова держави постановив знову створити Центральний окружний адмінсуд Києва і Лівобережний окружний адмінсуд Києва.

Юлія Тимошенко та її блок уже не раз заявляли, що зроблять усе можливе, щоб зірвати призначені Віктором Ющенком дострокові вибори.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG