Доступність посилання

ТОП новини

Лідери регіоналів, блоку Литвина, НУНС і Яценюк не прийшли до Тимошенко


Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, лідери фракції Партії регіонів, Блоку Литвина й «Наша Україна-Народна самооборона» не з’явилися на зустріч із прем'єр-міністром Юлією Тимошенко в парламенті.

При цьому на засіданні присутні представники фракції БЮТ, заступник голови парламенту Микола Томенко, лідер фракції Комуністичної партії Петро Симоненко.

Крім цього, на зустріч із прем’єром прийшли депутати від фракції НУНС: Тарас Стецьків, Микола Катеринчук, Володимир Стретович, Борис Тарасюк.

Починаючи засідання, Тимошенко зазначила, що надсилала запрошення лідерам всіх фракцій і спікеру Яценюку зокрема, й висловила жаль, що вони його проігнорували.

Виступаючи на засіданні, Тимошенко заявила, що готова надати посади міністрів представникам всіх фракцій Верховної Ради у разі створення в парламенті єдиної коаліції.

«Я як керівник уряду і як керівник політичної сили, по-перше, готова сьогодні до того, щоб створити коаліцію всіх партій і блоків, фракцій у Верховній Раді. Ми готові від кожної фракції запросити в уряд найкращих фахівців», – сказала прем’єр.

При цьому голова уряду наголосила, що метою представництва всіх фракцій у Кабінеті Міністрів має стати об’єднання країни для подолання політичної, економічної й фінансової нестабільності.

На думку прем'єра, на даному етапі Україна за відсутності сформованої стабільної фінансової системи перебуває в умовах надзвичайних ризиків світової економічної кризи.

Вчора у зверненні до народу Юлія Тимошенко закликала створити коаліцію захисту від світової фінансової кризи. За словами прем’єра, до неї мають увійти всі фракції парламенту, незалежно від ідеології та переконань. Тимошенко закликала лідерів фракцій прийти до Верховної Ради сьогодні о 12:00.

Тим часом, сьогодні на офіційному сайті Верховної Ради з’явилося повідомлення, в якому йдеться, що голова парламенту і керівники кількох фракцій відповідного запрошення не отримали.

XS
SM
MD
LG