Доступність посилання

ТОП новини

Передвиборні сайти партій. Чи вигідно сіяти хліб? Хто постраждав від фінансової кризи? (Огляд преси)


Київ – Газета «Діло» з’ясовувала, як політичні партії готують свої сайти до парламентських виборів. Висновок – лише Соцпартія готова «на всі сто». І тобі передвиборна програма, і лаконічна історія партії, і навіть наявність розділу «Народні депутати». Що ж до оформлення сайтів, то найгіршими журналістам видалися старання комуністів – яскраво-червоне забарвлення сайту неможливо витримати більше 30 секунд. А ось Партія регіонів помістила на першу сторінку сайту відразу вісім світлин Віктора Януковича, що на думку газетярів, також не додає їй естетики. Більше про те, як партії використовують Інтернет у передвиборний період, розповідається в статті «Вісім Януковичів на одному сайті».

За достроковими парламентськими виборами з газет і телеекранів кудись зникли проблеми з хлібом насущним. Хоча, як стверджує «Газета по-українськи», ситуація з урожаєм-2009 є вже сьогодні тривожною. Причому проблемою є не лише кількість, а й якість майбутнього врожаю. Добрив під нього внесено майже на третину менше, ніж у 2007-му. Така «економія» коштів влітає господарствам у немалу копієчку. Але головне, наголошує далі видання, аграрії вкотре переконалися: сіяти хліб не вигідно. Заголовок статті «Майбутній урожай буде гіршим за нинішній».

Світова фінансова криза досягла українських просторів, змусивши місцеві компанії задуматися з приводу економії коштів. Першими від кризи постраждали працівники фінансової і будівельної сфери, підприємства яких масово стали звільняти персонал, знижувати заробітну плату і скорочувати соціальні пакети. Які галузі можуть приєднатися до потерпілих від кризи найближчим часом, вивчала газета «Ділова столиця». Публікація називається «Чорний день».

У 2008 році ставки земельного податку, грошова оцінка яких не була проведена, виросли вп’ятеро. Армія землевласників росте, однак далеко не кожен з них усвідомив, що за свої кровні «чорноземні» квадрати потрібно сплачувати щорічний податок. Про те, хто, як і коли повинен вносити цей податок, розповідає газета «Факти».

Антикризова постанова Нацбанку вгамує пристрасті, але не розв'яже проблеми, уряд пішов назустріч металургам, промислове виробництво у вересні скоротилося на 4,5 відсотка проти вересня минулого року – про це докладніше розповідає газета «Голос України» у матеріалі «Відкрий личко, Кризо!».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG