Доступність посилання

ТОП новини

«Україна має шанс еволюційно пережити фінансову кризу» – банкір


Про це заявив в ефірі Радіо Свободи голова Асоціації українських банків Олександр Сугоняко. За його словами, «сьогодні потреби залучати кредит Міжнародного валютного фонду немає, оскільки в нас майже 40 мільярдів у валютних резервах Національного банку України. Але якщо дивитися у майбутнє і, пам’ятаючи, що нам доведеться гасити короткостроковий борг, то ці гроші нам потрібні. Цей кредит нам потрібен на наступний рік».

За словами члена Наглядової Ради НБУ, народного депутата від фракції БЮТ Юрія Полунєєва, «цей кредит від МВФ нам потрібен, бо криза може тривати до кінця наступного року і Україна може постраждати».

Полунєєв також зазначив: «Якщо ми подивимось на ситуацію за кордоном (скажімо, в Росії), то можна сміливо сказати, що українська банківська система стоїть. Серйозних хвороб в українській банківській системі немає».

Торкаючись впливу політичної кризи, він зазначив: «Політична криза змушує некомфортно почуватися банківській системі. Вона є руйнівною. Серед головних причин, які поклали «Промінвестбанк», була політична криза».

За словами Юрія Полунєєва, «проблема банків – у недовірі одне до одного і до клієнтів. Це те, що зараз відбувається на Заході, де намагаються подолати цю недовіру».

Ю. Полунєєв вважає також, що «законопроекти, які у вівторок вносились на розгляд Верховної Ради, важко назвати антикризовими. Закон «Про стабілізаційний фонд» не може складатися з двох сторінок. Зараз цей пакет законопроектів готують».
XS
SM
MD
LG