Доступність посилання

ТОП новини

Президент Ющенко не виключає, що вибори відбудуться 7 грудня


Відповідаючи сьогодні на запитання редакторів провідних іноземних радіостанцій – Радіо Свобода, «Бі Бі Сі», «Дойче Веллє», «Радіо Франс», він повідомив: «По даті проведення виборів я відверто хочу сказати, що є пропозиції низки політичних сил, які орієнтують Президента на те, щоб вибори були проведені 7грудня, щоб ми не втрачали час і не заводили ситуацію до 1 січня, оскільки до 1 січня повинна бути сформована, з одного боку, коаліція в парламенті, Уряд. Іншими словами, у 2009-ий рік ми повинні входити з працюючим парламентом, з працюючим Урядом України. Я чекаю на позицію ЦВК і правників».

Президент окремо торкнувся теми формування майбутньої коаліції. Він ще раз нагадав, що згуртовувати політичні сили мають не «розподіл посад», а «національні інтереси, національні пріоритети»: «Питання, вибачте, не полягає в тому, хто з ким об’єднується. Знаєте, якщо ми отримаємо українських комуністів, і вони стануть пліч-о-пліч працювати на українську політику, то я перший буду вести з ними діалог! Дай Бог, щоб українські комуністи появилися! Чи якщо ми говоримо з будь-якою іншою політичною силою: якщо ми
об’єднуємося навколо тих речей, які приносять нам державність, незалежність, інтеграцію, безпеку, економічний розвиток, гармонізацію відносин, так, вибачте, я думаю, що це говорить кожен виборець про це».

Серед інших головних тем розмови Президента з представниками західних радіостанцій були антикризовий план із стабілізації національної економіки та мінімізації негативного впливу світової фінансової кризи, газові переговори з Росією.

XS
SM
MD
LG