Доступність посилання

ТОП новини

Омбудсмен намагається врятувати українців з піратського полону


Ніна Карпачова, яка перебуває з робочим візитом в Кенії в Найробі, вчора вночі мала телефонну розмову з екіпажем судна «Фаїна». Вона зв’язалася з членами екіпажу кожної з трьох країн, які є на борту: України, Росії, Латвії.

У прес-службі омбудсмена повідомляють, що загальна ситуація на судні через піратський полон залишається напруженою, проте екіпаж тримається і стан здоров’я всіх членів екіпажу задовільний.

Українець Олександр Присуха під час розмови з омбудсменом заявив, що особливу занепокоєність екіпажу викликає відсутність будь-якої інформації щодо стану переговорів про їхнє звільнення.

За словами Ніни Карпачової, вона поінформувала екіпаж, зокрема, «про офіційне звернення українських владних структур до посла США в Кенії стосовно допомоги у постачанні на судно води, їжі та палива».

Ніна Карпачова, перебуваючи в Найробі, мала переговори з послом Сомалі в Кенії, а в середу – з прем’єр-міністром Республіки Кенії Райлою Одінґою.

25 вересня пірати захопили біля берегів Сомалі судно «Фаїна», у складі екіпажу якого – 17 громадян України. На борту судна – 33 танки Т-72, гранатомети, зенітні установки і боєприпаси, які Україна продала Кенії.

Судно перебуває під наглядом декількох американських кораблів, які мають завдання не допустити вивантаження зброї на берег.

Пірати, за різними даними, вимагають від 8 до 20 мільйонів доларів викупу за моряків.
XS
SM
MD
LG