Доступність посилання

ТОП новини

До парламенту надійшли три пакети антикризових законів


Верховна Рада, за очікуваннями, розгляне сьогодні усі три пакети законопроектів щодо мінімізації впливу світової фінансової кризи на економіку України.

Сьогодні ж народні депутати мають обговорити зміни до Державного бюджету на 2008 рік щодо виділення коштів на позачергові вибори та бюджет на 2009 рік.

Проте представник фракції Партії регіонів Олександр Стоян в інтерв’ю Радіо Свобода прогнозує нове протистояння в парламенті. «Спочатку БЮТ пропонуватиме розглянути антикризові заходи, які вносить уряд, а потім вже розглянути зміни до бюджету на 2008 рік. Зміни передбачали виділення коштів на позачергові вибори. В урядовому варіанті такої статті немає. Тому ми за такий варіант голосувати не будемо. І це викличе протистояння», – сказав Олександр Стоян. За його словами, БЮТ заблокує трибуну і вже далі Верховна Рада працювати не буде. А це значить, що позачергові вибури будуть перенесені ще на пізніший термін.

Олександр Стоян також заявив, що лідер Партії регіонів Віктор Янукович пропонує створити коаліційний уряд національної довіри. Але для цього Юлія Тимошенко мала б піти у відставку.

«Головна причина сьогоднішнього протистояння – це боротьба між Ющенком і Тимошенко за майбутні президентські вибори», – сказав Олександр Стоян. На його думку, прем’єр-міністр мала б скласти з себе повноваження через загострення політичної кризи, але при цьому закликати президента скасувати дострокові вибори.

«Якщо сьогодні ми нічого не вирішимо, то вибори можуть відбутися, але, як варіант, не раніше лютого 2009 року», – сказав в ефірі Радіо Свобода представник фракції Партії регіонів Олександр Стоян.

В понеділок Президент Віктор Ющенко призупинив дію указу про розпуск парламенту, щоб дати можливість Верховній Раді ухвалити антикризові закони. Згідно з указом Президента дострокові вибори Верховної Ради мали б відбутися 7 грудня.
XS
SM
MD
LG