Доступність посилання

ТОП новини

Російська армія не впорається з країною, потужнішою за Грузію – експерти


Військові дії Росії в Грузії показали, що російська армія не адаптувалася до пострадянських реалій і не впорається з потужнішим суперником, мовиться у звіті експертів незалежного дослідницького агентства Jane's Strategic Advisory Services (JSAS).

«Попри зовнішній військовий успіх, серпнева війна насправді виявила безліч глибинних слабких місць російської армії», – йдеться у звіті агенства.

«Центральна проблема в тому, що російське політичне і військове керівництво є прихильником сценарію холодної війни... У фокусі уваги залишається здатність великої армії задіювати свою перевеважальну вогневу потужність... Замало уваги приділяється меншим, але краще тренованим і мобільним силам», – мовиться в документі. «Перш ніж російські збройні сили зможуть позмагатися із суперником, більшим чи краще екіпірованим порівняно з армією Грузії, їм потрібно буде поліпшити систему командування і рівень підготовки», – вважають аналітики Jane's.

14 жовтня міністр оборони Росії Анатолій Сердюков оголосив про реформи в російському Міноорони, які незабаром почнуться. Йдеться, зокрема, про скорочення загальною кількістю 140 тисяч військовослужбовців.

Військовий експерт з Росії Олександр Гольц висловив Радіо Свобода думку, що «ті кількісні скорочення, про які оголосив міністр оборони Сердюков, а саме скорочення офіцерського корпусу практично на дві третини, вони не зможуть не призвести до серйозних якісних змін», – вважає експерт.

У новому плані реформування російського війська йдеться також про систему підготовки офіцерських кадрів.
XS
SM
MD
LG