Доступність посилання

ТОП новини

Найбільше шансів стати Президентом має Янукович


Лідер Партії регіонів Віктор Янукович має найбільше шансів серед інших претендентів стати Президентом України.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, опубліковані у тижневику «Дзеркало тижня».

Згідно з опитуванням, якби перший тур виборів Президента України відбувся найближчої неділі, то Янукович набрав би 18,8% голосів виборців, Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко – 16,7%, а чинний глава держави Віктор Ющенко отримав би лише 4,1% підтримки.

За підсумками опитування виявилося, що найбільшу підтримку В. Янукович отримав би на Сході й Півдні країни (32,2% і 29,6% відповідно), а Ю. Тимошенко – на Заході (27,6%) й у Центрі (22,6%). У нинішнього Президента України В. Ющенка найбільше прихильників на Заході (10,4%), найменше – на Сході (0,4%) й Півдні (0,9%) країни.

Проти всіх кандидатів проголосували б 8,8% українців, а 20,9% – відмовилися б від участі у виборах. Не визначилися з можливим вибором 16,2% учасників опитування.

За лідера комуністів Петра Симоненка готові проголосувати 4% виборців, екс-спікера парламенту Володимира Литвина – 3,5%, нинішнього голову Верховної Ради Арсенія Яценюка – 3,4%, міністра внутрішніх справ Юрія Луценка – 0,9%, лідера Соцпартії Олександра Мороза – 0,6%. За інших кандидатів свої голоси віддали б 2% виборців.

Опитування проводилося з 11 по 20 жовтня 2008 року в усіх регіонах України. Було опитано 2034 осіб. Похибка вибірки не перевищує 2,9%.


XS
SM
MD
LG