Доступність посилання

ТОП новини

Генсек ООН закликав надати кредити бідним країнам для захисту від кризи


Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун закликав Світовий банк і Міжнародний валютний фонд вжити радикальні заходи, щоб в умовах глобальної фінансової кризи захистити жителів бідних країн, що розвиваються.

На нараді з головами агентств ООН, Світового банку і Міжнародного валютного фонду Пан Ґі Мун заявив, що фінансова криза може стати останньою краплею для багатьох бідних жителів планети.

За його словами, люди в цих країнах зазнають тих же труднощів, що й жителі Сполучених Штатів і Європи, але в багатьох із них немає ніяких резервів, які допомогли б їм вистояти в умовах банківської кризи.

Голова ООН заявив, що порушить питання про захист бідних верств населення в світі на саміті у Вашингтоні.

Він також закликав продовжувати боротьбу за викорінення голоду, бідності і хвороб, а також з кліматичними змінам.

Тим часом у Пекіні на саміті лідерів і голів урядів 43 країн з двох континентів його учасники повідомили, що досягли прогресу у виробленні єдиної позиції напередодні зустрічі представників 20 найбільших країн у Вашингтоні.

«Лідери домовилися про те, що МВФ повинен відігравати провідну роль у справі надання допомоги країнам, які серйозно постраждали від кризи, якщо вони звернуться з таким проханням», – мовиться в проекті резолюції саміту.

У документі також заявлено, що його учасники згодні «провести ефективну і всеосяжну реформу міжнародної монетарної і фінансової систем».

XS
SM
MD
LG