Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко вимагає знизити цiни на пальне


Прем'єр-мiнiстр України Юлiя Тимошенко вимагає вiд нафтотрейдерiв знизити цiни на пальне.

«Ми проговоримо графiк зниження цiн на нафтопродукти. Моє завдання – почути, що з 1 листопада цiна на бензин, дизельне паливо буде саме така, яку ми з вами обговоримо, iнакше ми запускатимемо всю державну машину», – заявила прем’єр сьогодні, вiдкриваючи нараду з учасниками ринку нафтопродуктiв.

За словами Тимошенко, ціни на нафтопродукти в Україні не відповідають ринковим тенденціям. Вона наголосила, що порівняно з червнем цього року світові ціни на нафту в жовтні зменшилися зі 147 до 59 доларів за барель.

Враховуючи цей факт, ціни на дизельне пальне в Україні повинні становити на сьогодні 3,5 гривні за літр, на бензин А-95 – трохи більше ніж 3 гривні, тоді як сьогодні ціни на ці продукти становлять близько 6 і 5,2 гривень за літр, відповідно, зазначила прем’єр.

«Я не можу зрозуміти, чому сьогодні така ситуація. Чому недозавантажені нафтопереробні заводи нафтою і чому ціна на нафтопродукти така, яку не може пояснити ані уряд, ані громадяни, ніхто», – сказала Тимошенко, припустивши, що Антимонопольний комітет не вживає достатніх заходів для стабілізації цінової ситуації.

23 жовтня виконувач обов'язків голови Антимонопольного комітету Олександр Мельниченко повідомив, що відомство складає список операторів ринку бензину для розслідування обґрунтованості цін.

За результатами моніторингу ринку реалізації світлих нафтопродуктів, Антимонопольний комітет зафіксував синхронне підвищення операторами цін на бензин марки А-95 до рівня 6,15 гривень за літр на більшості АЗС Києва і Київської області.

XS
SM
MD
LG