Доступність посилання

ТОП новини

ЄС та Україна обговорюють безвізовий режим


У Брюсселі розпочинається діалог між Україною та ЄС про запровадження безвізового режиму. Українську сторону представляє Міністр закордонних справ України Володимир Огризко, делегацію ЄС – Віце-Президент Європейської Комісії Жак Барро.

Візовий діалог проводитиметься у форматі засідань високопоставлених посадових осіб України та ЄС та на експертному рівні.

Перше засідання високопоставлених посадових осіб, у ході якого передбачається погодження основних параметрів діалогу, відбудеться 30 жовтня 2008 року. Делегації сторін очолюватимуть, відповідно, заступник Міністра закордонних справ України Костянтин Єлісєєв та Директор з питань імміграції та притулку Генерального директорату «Юстиція, Свобода та Безпека» Європейської Комісії Жан-Луї Де Брауер.

Передбачається, що діалог розвиватиметься за чотирма основними напрямками: забезпечення безпеки документів (у т.ч. запровадження збору біометричних даних); боротьба із нелегальною міграцією, включаючи реадмісію; підтримка публічного порядку та безпеки; зовнішні зносини. Подальша робота здійснюватиметься на експертному рівні на основі відповідної детальної інформації про стандарти, правила та процедури ЄС, відповідність яким має забезпечити українська сторона.

Рішення започаткувати безвізовий діалог між Україною та ЄС було ухвалено під час Паризького Саміту Україна - ЄС 9 жовтня 2008 року.

Українська сторона виходить з необхідності максимальної конкретизації діалогу, його спрямованості на визначення чітких критеріїв, досягнення Україною яких дозволить ЄС у перспективі ухвалити рішення про запровадження безвізового режиму з Україною.
XS
SM
MD
LG