Доступність посилання

ТОП новини

Росія вже у 2009 році захопить Україну і Балтику, щоб випробувати Барака Обаму? (європейська преса)


Прага – У європейських газетах продовжують з’являтися різні сценарії і політичні прогнози розвитку подій в Європі після того, як ЄС, за словами багатьох експертів, проявив слабкість політичної волі і пішов на всілякі поступки все більш агресивній зовнішній політиці Росії. А деякі відомі європейські видання публікують матеріали про катастрофічну ситуацію на автодорогах України та найбільш корумповану організацію цієї країни – державну автомобільну інспекцію.

«Російські війська атакуватимуть Польщу у 2012 році, і в результаті росіяни захоплять країну, як і інші колишні комуністичні держави Європи», – пише польська газета «Дзєннік», наводячи рядки з прогнозу американської консервативної групи «Фокус он Фемілі», яка підтримує Республіканську партію США на цих президентських виборах. На думку представників цієї консервативної групи, так станеться, якщо до влади у США прийде Барак Обама. Ці прогнозисти також передбачають у такій ситуації теракти в США, захоплення «Аль-Каїдою» Іраку. «Фокус он Фемілі» наводить початок цього сценарію, коли, на їхню думку, «вже у 2009 році Росія захопить Україну та Балтику, ...щоб перевірити, як вестиме себе у перші місяці президентства Обама». При демократах США не втрутилося б в агресивні дії Росії, мотивуючи це тим, що «вони не можуть бути «всесвітнім поліцейським», – вважають автори такого похмурого сценарію. На думку представників цієї групи, значно жорсткішим до Росії був би республіканець Джон МакКейн, і якби його обрали президентом США, стверджують у «Фокус он Фемілі», він не допустив би такого фатального розвитку подій.

Відома німецька газета «Берлінер Цайтунґ» описує катастрофічну ситуацію на українських автодорогах. Кореспондент цього видання змальовує ями на українських дорогах, якими гасають українські водії, часто не дотримуючись ніяких правил. Не лише ями і вибоїни та відсутність світла в темну пору є характерними для України, стверджує «Берлінер Цайтнуґ», але й «своєрідна війна» на цих автошляхах, де в середньому щодня гине 26 осіб. Газета наводить дані, що лише за 2007 рік у дорожніх зіткненнях в Україні загинуло близько 10 тисяч громадян, що у двічі більше, аніж у Німеччині. «Берлінер Цайтунґ» також інформує, що український парламент ухвалив закон про значне підвищення штрафів для водіїв за порушення на дорогах і що, наприклад, навіть за користування мобільним телефоном під час руху доведеться платити з 1 листопада вже не 2, а 70 євро, а за перебування за кермом у нетверезому стані загрожує конфіскація авта і в’язниця. Газета наводить висловлювання киянина Олега, який після кількох кухлів пива сідає за кермо свого старого «Ауді». Той сміється і каже, що нові штрафи для нього не страшні, бо він знає, що собою являє ДАІ – найбільш корумпована організація в Україні. Олег хитро зауважує, що це скорочення вимовляється в народі як «ДОЇ!», від слова «доїти».

(Прага – Київ)

  • Зображення 16x9

    Василь Зілгалов

    Із Радіо Свобода співпрацюю з 1989 року. Переїхав з Мюнхена до Праги у березні 1995 року. Народився в сталінській Україні. Троє з родини загинули від голоду у 1932-33 роках. Мати ледве уціліла в 1933-му. Батько пройшов Колиму але система все ж знищила його. Окрім батька, тоталітаризм згубив чотирьох моїх дядьків. Закінчив історичний факультет. Викладав методологію історії. Підготував дві дисертації. Чимало написав. Журналістом став з 1969 року, після вторгнення радянських військ до Праги. Опублікував роботи з історії політичної публіцистики, книги з історії українських міст, дослідження про Василя Пачовського, з історії української еміграції.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG