Доступність посилання

ТОП новини

Фахівці з ЄС вчать українців догоджати майбутнім гостям Євро-2012


У Дніпропетровську сьогодні відкрився перший Всеукраїнський форум «Євро-2012 – міжнародні стандарти гостинності» з майстер-класами від провідних фахівців з Португалії, Франції та Іспанії. Більше ста учасників – обслуговуючий персонал готелів та ресторанів – з’їхалися з 6 міст України, що мають приймати Чемпіонат.

У програмі, зокрема, майстер-класи для українських працівників сервісу: португальці розповідають своїм колегам про те, як заощадити до 20% електроенергії в роботі закладів обслуговування, французи – вчать враховувати побутові вимоги й потреби гостей готелів та хостелів, іспанці – інформують про європейські стандарти обслуговування в закладах громадського харчування.

«Для нас дуже важливо, що в ході підготовки до Євро-2012, першими, з ким ми проводимо такий семінар, стали працівники готельного бізнесу, сфери послуг, ресторанного господарства, адже ми розуміємо: від них залежить те, як ми будемо виглядати в очах туристів», – зазначила заступник міського голови Дніпропетровська Ірина Зайцева.

А втім, наразі у Дніпропетровську, як і в інших містах, що готуються до Чемпіонату, бракує місць для розселення майбутніх гостей, зокрема, в п’ятизіркових готелях, а також для тих, хто не розраховує витрачати значні суми.

Проблему збираються розв’язати за допомогою гуртожитків п’яти вищих навчальних закладів, їх переобладнають під готелі «середнього класу», а також за рахунок спорудження нових готельних комплексів.

Раніше у Дніпропетровську голова Національного агентства з питань підготовки до «Євро-2012» Євген Червоненко заявив, що після Чемпіонату новозбудовані українські готелі, якщо вони не користуватимуться попитом, можна буде частково переобладнати під офіси та торговельні площі, відтак інвестори не зазнають збитків.

У рамках проведення Євро-2012 Дніпропетровськ планує прийняти 100 тисяч уболівальників.
XS
SM
MD
LG