Доступність посилання

ТОП новини

Комуністи Росії обурені «дівчиною Бонда», українкою Ольгою Куриленко (європейська преса)


Прага – У європейських газетах далі критикують Президента України Віктора Ющенка, який, на думку багатьох західних оглядачів, примудрився так бездарно втратити підтримку свого народу. А чимало європейських видань звернули увагу на протести російських комуністів, які обвинувачують українську актрису Ольгу Куриленко у «співпраці» із західними розвідками через участь у фільмі про Джеймса Бонда та ще й в ролі «дівчини головного героя».

Популярний німецький часопис «Шпіґель» називає Віктора Ющенка «позбавленим влади президентом», маючи на увазі значне падіння його рейтингу довіри серед українців. Хоча в тексті статті є й гостріший епітет. «Шпіґель» наводить висловлювання журналістів, мовляв, Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, «жінка зі світлою косою» призвела до «кастрації президентства». Німецьке видання називає «ненормальним», коли політичну еліту країни поглинули внутрішньополітичні сварки саме у час прямої загрози світової фінансової кризи. «Шпіґель» називає Віктора Ющенка «нерішучим» і вважає, що саме цей й призвело до «його поразки перед цією телегенічною красунею». Німецький часопис наводить приклади гострих незгод між Президентом і Прем’єр-міністром із низки питань, особливо із зовнішньої політики, де «Тимошенко не в повному обсязі підтримує прозахідний курс Ющенка» і «заграє з російськомовними виборцями сходу та півдня України». «Шпіґель» вважає, що лідер БЮТ «пішла на союз із силами, котрі свого часу через сумнівні оборудки з російським газом виписали ордер на її арешт». Разом з тим, видання зауважує, що хто б не переміг на позачергових виборах, Віктору Ющенкові «доведеться несолодко».

Лондонська «Таймз» жартує, що українській актрисі Ользі Куриленко «не пощастило» у ролі помічниці Бонда в новому фільмі «Квант милосердя», бо вона була «засуджена організацією «Комуністи Петербурга і Ленінградської області» нібито за сприяння «людині, яка вбила сотні радянських людей і громадян соцтабору». Газета цитує заяву комуністів з Росії, мовляв, «у Радянському Союзі тебе вчили, лікували, виховували... ніхто не очікував, що ти здійсниш таку інтелектуальну та моральну зраду». Ця заява розміщена на сайті цієї комуністичної організації. А керівник відділення цієї партії Сергій Малинкович заявив «Таймз» наступне: «Всі знають, що ЦРУ і МІ-6 фінансують фільми про Джеймса Бонда як спецоперацію, психологічну війну проти нас. Українська дівчина спить із Бондом – виходить, Україна спить із Заходом. «Таймз» на завершення знову кпинить над «протестантами», зауважуючи, що тому ж Малинковичу «ідеологічні страхи не зашкодили самому подивитися фільм «Квант милосердя» і він признався «Таймз», що «подивився стрічку на піратському Ді-Ві-Ді».

(Прага – Київ)

  • Зображення 16x9

    Василь Зілгалов

    Із Радіо Свобода співпрацюю з 1989 року. Переїхав з Мюнхена до Праги у березні 1995 року. Народився в сталінській Україні. Троє з родини загинули від голоду у 1932-33 роках. Мати ледве уціліла в 1933-му. Батько пройшов Колиму але система все ж знищила його. Окрім батька, тоталітаризм згубив чотирьох моїх дядьків. Закінчив історичний факультет. Викладав методологію історії. Підготував дві дисертації. Чимало написав. Журналістом став з 1969 року, після вторгнення радянських військ до Праги. Опублікував роботи з історії політичної публіцистики, книги з історії українських міст, дослідження про Василя Пачовського, з історії української еміграції.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG