Доступність посилання

ТОП новини

У канадській Альберті встановили День пам’яті жертв Голодомору в Україні


Законодавча Асамблея провінції Альберта ухвалила Закон про встановлення Дня пам’яті голоду та геноциду (Голодомору) 1932 – 1933 років в Україні, який відзначатиметься четвертої суботи листопада кожного року.

За повідомленням прес-служби Міністерства закордонних справ України, цей закон, який вшановує мільйони загиблих під час Голодомору 1932 – 1933 років, був внесений на розгляд Законодавчої Асамблеї міністром з питань аборигенів провінції Альберта Євгеном Звоздецьким.

Преамбула Закону, зокрема, посилається на резолюцію ОБСЄ, що вітає визнання Голодомору з боку ООН та ЮНЕСКО, а також ухвалення Парламентом Канади та законодавчими асамблеями інших канадських провінцій законів про встановлення Дня пам’яті Голоду та Геноциду (Голодомору) 1932-33 років в Україні. У преамбулі також наголошується, що деякі люди, які пережили Голодомор 1932-33 років в Україні та їхні нащадки, проживають в провінції Альберта та зробили значний внесок в культурний, економічний, політичний та освітній розвиток провінції.

Закон отримав одностайну підтримку членів Законодавчої Асамблеї і став четвертим законом в історії провінції Альберта, який за один день пройшов усі слухання.
XS
SM
MD
LG