Доступність посилання

ТОП новини

Росія знову намагається звинуватити Україну через продаж озброєнь Грузії


Міністерство закордонних справ Росії заявляє, що на міжнародному рівні, зокрема, в рамках Організації з безпеки і співпраці в Європі чи Вассенаарських домовленостей про експортний контроль за озброєннями, не підтверджували права Грузії розвивати свої збройні сили і легітимності постачання Грузії українських озброєнь.

Із такими заявами, мовиться в коментарі офіційного представника МЗС Росії, за повідомленнями засобів інформації, раніше виступали деякі українські урядовці.

Водночас російське міністерство не згадує в своїй заяві, що не існує жодних міжнародних заборон чи обмежень на постачання озброєнь Грузії, які нині Росія хотіла б запровадити.

МЗС Росії заявляє лише, що учасники ОБСЄ, серед яких і Україна, зобов’язалися утримуватися від постачань озброєнь, які вели б «до затягування чи загострення якогось наявного збройного конфлікту» й так далі й загалом сприяли б «виникненню регіональної нестабільності».

Схожі політичні зобов’язання тягнуть за собою й Вассенаарські домовленості, заявляє Росія й додає, що це «найочевиднішим чином стосується Грузії».

При цьому в Москві не стали згадувати про те, що самі озброювали сепаратистів у грузинських регіонах Абхазії і Південній Осетії на порушення багатьох міжнародних норм.

Раніше українські політики коментували схожі попередні звинувачення Росії тим, що ці ж моменти стосуються й самої Росії в її політиці стосовно Грузії; при цьому саме Росія є найбільшим покупцем українських озброєнь.
XS
SM
MD
LG