Доступність посилання

ТОП новини

Росія знову намагається звинуватити Україну через продаж озброєнь Грузії


Офіційний представник МЗС Росії Андрій Нестеренко
Офіційний представник МЗС Росії Андрій Нестеренко

Міністерство закордонних справ Росії заявляє, що на міжнародному рівні, зокрема, в рамках Організації з безпеки і співпраці в Європі чи Вассенаарських домовленостей про експортний контроль за озброєннями, не підтверджували права Грузії розвивати свої збройні сили і легітимності постачання Грузії українських озброєнь.

Із такими заявами, мовиться в коментарі офіційного представника МЗС Росії Андрія Нестеренка, за повідомленнями засобів інформації, раніше виступали деякі українські урядовці.

Водночас російське міністерство не згадує в своїй заяві, що не існує жодних міжнародних заборон чи обмежень на постачання озброєнь Грузії, які нині Росія хотіла б запровадити.

МЗС Росії заявляє лише, що учасники ОБСЄ, серед яких і Україна, зобов’язалися утримуватися від постачань озброєнь, які вели б «до затягування чи загострення якогось наявного збройного конфлікту» й так далі й загалом сприяли б «виникненню регіональної нестабільності».

Схожі політичні зобов’язання тягнуть за собою й Вассенаарські домовленості, заявляє Росія й додає, що це «найочевиднішим чином стосується Грузії».

При цьому в Москві не стали згадувати про те, що самі озброювали сепаратистів у грузинських регіонах Абхазії і Південній Осетії на порушення багатьох міжнародних норм.

Раніше українські політики коментували схожі попередні звинувачення Росії тим, що ці ж моменти стосуються й самої Росії в її політиці стосовно Грузії; при цьому саме Росія є найбільшим покупцем українських озброєнь.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG