Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр готова до непопулярних реформ і виплат населенню


Юлія Тимошенко вважає, що саме в час економічної кризи настав час здійснити непопулярні реформи і «перебудувати всю систему управління в країні».

За словами прем’єр-міністра, її не хвилює, як можуть упасти її рейтинги чи рейтинги блоку її імені, коли треба боротися з економічною кризою.

Водночас, вступаючи в неділю ввечері в ефірі телевізійного «5 каналу», Тимошенко заявила, що люди отримають усі наявні нині соціальні пільги й підвищені пенсії, зарплати чи стипендії.

Прем’єр також стверджує, що, коли Україна отримає допомогу світових фінансових організацій, українські банки муситимуть повертати населенню депозитні вклади, а інакше за фактами неповернення порушуватимуть кримінальну справу. Нині в Україні чинна постанова Національного банку, яка забороняє дострокове розірвання договорів про депозитні вклади.

Як сказала Тимошенко, держава гарантує виплату депозитних вкладів на суму до 150 тисяч гривень за щойно ухваленим у п’ятницю законом про мінімізацію впливу світової економічної кризи на економіку України.

Вона порадила громадянам подавати на банки до суду в тому разі, якщо ті змінюватимуть відсотки за вкладами, й пообіцяла, що уряд підтримає такі позови.

Голова уряду також висунула до Національного банку вимогу встановити курс гривні в 5,50 до долара США.

За її словами, складний економічний період в Україні протриває рік.

Протягом цього найближчого року в Україні не можна допускати політичних протистоянь, а треба забезпечити консолідовану роботу всіх органів влади і політичних сил задля подолання кризи, заявила Юлія Тимошенко, відома своїм спротивом призначеним достроковим виборам Верховної Ради і намаганнями зірвати їх.
XS
SM
MD
LG