Доступність посилання

ТОП новини

Секретаріат: Ухвалення антикризового закону не підтверджує працездатності Ради


«Інтенсивність» роботи парламенту протягом останніх тижнів знову засвідчила: лише вибори можуть принести нову якість у стіни Верховної Ради, заявив заступник голови Секретаріату Президента.

Як повідомляє прес-служба глави держави, Андрій Кислинський вважає, що «ухвалення антикризового законопроекту жодним чином не можна розглядати як ознаку поновлення працездатності Верховної Ради. Тобто підстава, на основі якої було видано указ про дострокове припинення повноважень парламенту, не втратила актуальності».

Заступник голови Секретаріату уточнив, що ухвалення антикризових заходів є проявом скоріше страху, що керував народними депутатами, ніж бажанням працювати як єдина команда.

За словами Кислинського, ані блокування трибуни в Раді, ані економічні проблеми не зможуть стати перешкодою для проведення позачергових виборів парламенту.

Минулого тижня депутати затвердили першочергові антикризові заходи. Водночас парламентарі відмовилися внести до цього законопроекту норму про фінансування позачергових парламентських виборів.

Президент Віктор Ющенко тимчасово зупинив дію свого указу про розпуск Верховної Ради, щоб депутати змогли ухвалити антикризові заходи і виділити кошти на вибори.

XS
SM
MD
LG