Доступність посилання

ТОП новини

Конвой ООН досяг районів ДР Конго, захоплених повстанцями


Гуманітарний конвой Організації Об’єднаних Націй досяг східних районів Демократичної республіки Конго, які контролюють повстанці тутсі.

Співробітники ООН, яких охороняють півсотні миротворців, мають оцінити ситуацію на околицях міста Рутсхуру, де перебувають десятки тисяч біженців, позбавлених води, їжі, даху над головою та медичної допомоги.

Гуманітарні відомства називають ситуацію в регіоні катастрофічною.

Представники Євросоюзу, США та ООН ведуть активну посередницьку діяльність, намагаючись зупинити збройний конфлікт.

Напередодні до Конго прибули міністри закордонних справ Франції і Британії Бернар Кушер і Девід Мілібенд. Вони проведуть переговори стосовно шляхів виходу з кризи із президентами Демократичної республіки Конго Жозефом Кабілою і сусідньої Руанди Полем Каґаме.

Активні бойові дії повстанців проти урядової армії і миротворців ООН розпочалися минулого тижня. Лідер повстанців Лоран Нкунда, колишній генерал урядової армії, організував наступ на адміністративний центр провінції Північне Ківу місто Ґому, незважаючи на підписану в січні угоду про припинення вогню.

Він звинувачує владу в тому, що вона належним чином не захищає його співвітчизників-тутсі від колишніх солдатів-хуту з урядової армії Руанди.

XS
SM
MD
LG