Доступність посилання

ТОП новини

МакКейн – Обама: Останній день перед виборами


Кандидати в президенти Сполучених Штатів демократ Барак Обама та республіканець Джон МакКейн в останній день перед виборами докладають усіх зусиль, щоб схилити виборців на свій бік.

МакКейн виступить на мітингах у 7 штатах – від Флориди на сході до Арізони на заході.

Обама зустрічається з виборцями у Флориді, Північній Кароліні та Вірджинії. На минулих виборах ці три штати голосували за кандидата-республіканця.

Напередодні Обама, який, за результатами опитувань, випереджає свого суперника МакКейна, заявив: «Через два дні ви можете перегорнути сторінку політики, яка ставила скупість та безвідповідальність вище тяжкої праці і жертовності простих американців. Через два дні ви можете обрати політику інвестицій в наш середній клас, створення нових робочих місць і зростання нашої економіки, що дозволить всім мати шанс на успіх».

Обама водночас застерігає своїх прихильників від надмірної переконаності в перемозі.

А ось заклик того ж дня його суперника – республіканця Джона Маккейна: «Ми збираємося перемогти тут і принести справжні зміни у Вашингтон. Із вашою допомогою ми зможемо перемогти, ми потребуємо вашої добровільної допомоги, нам потрібен новий напрямок і ми повинні боротися за це».

Мільйони виборців у США проголосували достроково. На виборах очікують високої активності.

Міністр закордонних справ України Володимир Огризко вважає, що результати президентських виборів у США не вплинуть на подальші українсько-американські відносини.

Він пояснює це тим, «що обидва кандидати дуже чітко заявили, що Україна залишається пріоритетною країною Центральноєвропейського регіону».

Міністр також висловив сподівання, що жоден з кандидатів не змінить стратегічну лінію США останнього періоду на розвиток стратегічного партнерства з Україною.

XS
SM
MD
LG