Доступність посилання

ТОП новини

Передвиборча кампанія у США в заключній фазі


4 листопада – вибори президента.

Два кандидати – демократ Барак Обама та республіканець Джон Маккейн роблять останні зусилля, щоб завоювати підтримку виборців.

Виступаючи в у місті Тампа, штат Флорида Маккейн заявив: «Демократи в Конгресі говорять про серйозні витрати на оборону. Наші війська воюють у двох країнах, а демократи в цій ситуації пропонують припинити витрати і поставити на чолі країни того, кого наші вороги ще будуть перевіряти на міцність? Я уже пройшов усі перевірки і витримав цей іспит. А сенатор Обама – ні».

Сьогодні Маккейн виступить ще в 6-ти штатах.

Тим часом Барак Обама зустрічається з виборцями у Флориді, Північній Кароліні та Вірджинії. На минулих виборах ці три штати голосували за кандидата-республіканця Джорджа Буша.

«Завтра ви можете покласти край тій політиці, яка веде до розколу нації заради перемоги на виборах, яка налаштовує регіон проти регіону, велике місто проти малого, республіканців проти демократів, яка вселяє в нас страх у той час, як нам потрібна надія. Завтра, в цей вирішальний момент історії, ви – кожен із вас – можете дати цій країні шанс, якого вона так потребує», – заявив Барак Обама, виступаючи теж у Флориді.

Мільйони виборців у США проголосували достроково. На виборах очікують високу явка.

XS
SM
MD
LG