Доступність посилання

ТОП новини

Візит лідера Лівії. Як БЮТ блокуватиме дострокові парламентські вибори? (Огляд преси)


Київ – «Аль-Каддафі «помер». Хай живе Елгаддафі». У статті під таким заголовком «Нова газета» розповідає про підготовку до візиту в Україну лідера лівійської революції і заклик посольства Лівії правильно писати його ім’я. А ще видання дізналось, що за жінки завжди їздять з Елгадаффі і чому лівійські студенти отримують 1500 доларів на «кишенькові витрати».

Блок Юлії Тимошенко усілякими способами блокуватиме дострокові вибори. Як розповідає в газеті «Діло» бютівець Андрій Портнов, БЮТ завалюватиме позовами всі адміністративні суди. Створить на цей час потужну розгалужену юридичну службу, яка оскаржуватиме найменші формальні події, щоб потім можна було визнати вибори недійсними. Якщо вони, звісно, будуть. Докладніше про це розповідається в матеріалі «Юрист прем’єр-міністра».

Сотням українців загрожують скорочення. Мільйонам – зменшення зарплати, урізання бонусів і соціальних пакетів, безстрокова відпустка за власний кошт. На шпальтах «Газети 24» фахівці дають рекомендації, як правильно поводити себе під час загальної паніки. Стаття називається «Не дай себе звільнити!».

У цьому ж числі «Газета 24» пише і про позитиви, які супроводжують фінансову кризу. Зокрема, як стверджує видання, погіршення економіки повертає в Україну рідкісні морські види риб. Заголовок публікації «Кефалі криза на користь».

Нацбанк зміг врятувати положення гривні, що опустилася до свого максимального рівня в 2008 році, лише поєднуючи ринкові заходи з відвертим адміністративним тиском, стверджує «Ділова столиця». Фінансисти упевнені, якщо НБУ продовжить насичувати ринок доларом і стримувати попит на нього, то в найближчі тиждень-два курс гривні суттєво не зміниться.

360 років тому війська Богдана Хмельницького розгромили польську шляхту неподалік села Пилява, що на Хмельниччині. Ця битва стала символом звитяги козацького духу та переможним початком Визвольної війни українського народу 1648--1654 років. Але, як пише газета «Голос України», що далі від часів Пилявецької битви, то голосніше звучить припущення про те, що битви на цьому місці не було. Переконливих свідчень про те, що там зійшлось у бою майже 200 тисяч чоловік, не знайдено. То де була битва? Про це – у матеріалі «Битва під Пилявою, Пилявцями, Пилявкою?..».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG