Доступність посилання

ТОП новини

Президент України скоротив чверть свого апарату


Віктор Ющенко підписав указ про зменшення видатків бюджету і скорочення штату структур, які забезпечують діяльність глави держави.

Про це повідомили у прес-службі Президента з посиланням на керівника президентського Секретаріату Віктора Балогу.

За його словами, під дію указу підпадає кожна четверта штатна одиниця. Причому не лише скасовуються вакансії, а й будуть звільнені чиновники, чиї посади, як з'ясувалося після аналізу, були бюджетним баластом.

Найрадикальніше скоротили Національний інститут стратегічних досліджень – із 317 до 217 посад.

В один науковий центр об'єднали Національний інститут проблем міжнародної безпеки та Інститут проблем національної безпеки, внаслідок цього ліквідували 178 посад, а в утвореній установі працюватиме не більше 100 осіб.

Скасовані посади радників як Президента, так і глави Секретаріату.

Відтепер президентські радники призначатимуться виключно на громадських засадах, тобто не будуть зараховуватися на державну службу і не одержуватимуть заробітну плату.

Звільняються 45 працівників Секретаріату Президента, 50 – апарату РНБО, 43 – Державного управління справами. Скорочуються штати представництва Президента в риму, Національного центру з питань євроатлантичної інтеграції, Фонду сприяння місцевому самоврядуванню та інших органів.

Також будуть скорочені посади в Національній академії державного управління при Президенті України.

За словами Балоги, звільнення проведуть відповідно до закону, «права державних службовців неодмінно будуть дотримані». А скорочення дасть змогу підвищити ефективність роботи апарату, який працює на Президента, та зекономити десятки мільйонів гривень із державного бюджету.

24 жовтня Віктор Ющенко видав указ, що затверджує рішення РНБО щодо заходів протидії фінансовій кризі, за яким уряду доручено скоротити бюджетні витрати на утримання державного апарату влади на центральному й місцевому рівнях мінімум на 20%.

XS
SM
MD
LG