Доступність посилання

ТОП новини

Україна очікує кредит від МВФ


Будинок МВФ у Вашингтоні
Будинок МВФ у Вашингтоні

Київ – Сьогодні у Вашингтоні рада директорів Міжнародного валютного фонду визначатиме, чи надавати Україні кредит. Президент України Віктор Ющенко очікує на позитивне рішення від МВФ.

Президент України вважає, що після позитивного рішення МВФ Національний банк упродовж кількох днів вже отримає перший транш кредиту.

«Я мав розмову з виконавчим директором Міжнародного валютного фонду. Ми домовилися про той механізм, у рамках якого слід реалізовувати наші домовленості, наші відносини. Україна вжила достатньо заходів для того, щоб сьогодні говорити з експертами і керівництвом МВФ, як з партнерами. Ще раз підкреслюю, ми говоримо про психологічний кредит, який би вніс свій компонент в стабілізацію ситуації на фінансовому, валютному ринку», – заявив Віктор Ющенко.

За словами Глави держави, надання кредиту забезпечить проведення рекапіталізації, рефінансування банківської системи України, низки інституцій фінансових.

Згідно з повідомленнями, уряд України, Нацбанк і МВФ узгодили на рівні експертів умови виділення Україні стабілізаційного кредиту стенд-бай на суму 16 з половиною мільярдів доларів.

(Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG