Доступність посилання

ТОП новини

Україна: перші реакції на результати виборів у США


Президент України переконаний у подальшому розвитку й зміцненні українсько-американських відносин під час перебування Барака Обами на посаді президента США.

Прес-служба Президента оприлюднила вітання Віктора Ющенка, в якому висловлюється віра в те, що «стратегічне партнерство між Україною й США і надалі відіграватиме істотну роль у забезпеченні стабільності у світі».

Раніше Барака Обаму з перемогою у президентських перегонах у США привітала Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко. На її переконання, Обама зможе змінити світ на краще.

Посол США в Україні Вільям Тейлор спрогнозував зміцнення співпраці між Україною й США при президентстві Барака Обами.

Про те, що Сполучені Штати не змiнять своєї позиції щодо підтримки євроатлантичної iнтеграцiї України
пiсля обрання Барака Обами американським президентом, заявив постiйний представник США в НАТО Курт Волкер сьогодні в Брюсселi на урочистiй церемонiї, присвяченiй оголошенню результатiв американських президентських виборiв.

Водночас посол США в Європейському Союзi Крiстен Сiлверберг також наголосила, що «без будь-яких внутрішніх суперечностей США підтримують Україну, включаючи захiдну перспективу».

На її думку, бажання Києва стати членом ЄС є «потужним мотивом для країни з тим, щоб просувати внутрiшнi реформи, реформи правової системи, здiйснювати антикорупцiйнi заходи, укрiплювати демократію».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG