Доступність посилання

ТОП новини

«Нарцада не вимагала перекладу російських каналів» – Віталій Шевченко


Голова Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення України Віталій Шевченко в ефірі Радіо Свобода заявив: «На мовному питання завжди спекулюють ті, хто хоче звести рішення Нацради у політичну площину. Нарада не вимагала перекладу російських каналів на українську мову».

Віталій Шевченко також наголосив: «Чим більше зарубіжних каналів буде в нас, тим краще. І ми цьому сприяємо, щоб провайдерам було легше їх включати, якщо до них немає претензій. Всі зарубіжні канали, які входять в наш ринок повинні бути в однакових економічних умовах із нашими телеканалами. І тим паче, щоб вони не вимітали мільйони доларів реклами, принижуючи наш інформаційний ринок і в умовах нерівної конкуренції, створюючи економічні проблеми для наших мовників. Ми маємо дорівняти українські канали до зарубіжних каналів у правах. До українських каналів застосовується багато законів та обмежень, а іноземні канали без обмежень входили на територію України і працювали як завгодно».

А вже медіаюрист Тарас Шевченко зазначив: «В кабельних мережах канал може ретранслюватись, якщо канал походить із країни, яка є членом Європейського Союзу або з країни, яка ратифікувала Європейську конвенцію транснаціонального телебачення. Росія, Китай, США не відповідають цим вимогам, але вони можуть ретранслюватись, адаптувавшись до українського законодавства».

Голова Нацради з питань теле- та радіомовлення Віталій Шевченко зауважив: «Щоб адаптуватись до ринкових умов України, зарубіжні канали, які не підписували Конвенцію і не входять в Євросоюз, утворити тут свої представництва, які нехай звертаються до Національної Ради і ліцензуються без будь-яких посередників. І все буде спокійно і швидко вирішуватись».

За словами медіаюриста Тараса Шевченка, у проблемі російських телеканалів є політика. «Є одна важлива річ, яка називається пропагандою. Не секрет, що російські канали займаються пропагандою в Україні. Це є основною фактичною проблемою, через що виникли ці юридичні аргументи. Чи є юридичні механізми щоб боротися з пропагандою? Відповіді на це питання немає ні в Україні, ні в Європі», – каже він.

XS
SM
MD
LG