Доступність посилання

ТОП новини

Україна хоче спільних правил гри на європейському енергопросторі


Україна пропонує енергетичним партнерам розробити спільні правила гри в європейському енергетичному просторі. Йдеться про розробку механізмів безпечного видобутку і транспортування енергоносіїв до споживачів.

Так визначив завдання 2-го міжнародного форму з питань енергобезпеки його ініціатор голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк.

За його словами, учасники форуму, який сьогодні почав працювати в Києві, визначать спільні засади «для поєднання енергетичних інтересів і стратегій країн Каспійсько-Чорноморського регіону та ЄС».

Як зазначив спеціальний радник Президента України з енергетичних питань Богдан Соколовський, учасники київського форуму мають ухвалити пропозиції, які 14 листопада будуть розглянуті на 4-му енергетичному саміті в Баку: «За нинішніх умов фінансово-економічної кризи розв’язувати енергетичні проблеми самотужки нереально. Має бути створена міжнародна кооперація в енергетичній галузі».

На форумі працюють близько 200 державних діячів, аналітиків, представників бізнесу з країн Чорноморського регіону, Закавказзя, ЄС, США, а також секретаріату міжнародної Енергетичної хартії.

XS
SM
MD
LG