Доступність посилання

ТОП новини

Президент закликає Нацбанк відновити роботу «Промінвестбанку»


Президент Віктор Ющенко закликає Національний банк негайно відновити ліквідність «Промінвестбанку».

Про це глава держави сказав на сьогоднішньому засіданні Ради національної безпеки і оборони.

«Прошу через адміністратора Національного банку негайно вирішити питання стабілізації, зокрема, підвищення ліквідності «Промінвестбанку. На це дивиться весь ринок. Наша реакція має бути миттєвою», – сказав Президент.

За його словами, проблеми «Промінвестбанку» немає, Національний банк взяв це питання під контроль і «Промінвестбанк» повинен запрацювати.

«Налагодимо роботу «Промінвестбанку» – всі будуть героями, всі будуть говорити, що то їх робота. Як будуть збої в роботі «Промінвестбанку» – всі будуть показувати на Національний банк, що то він не справився», – зазначив Ющенко.

При цьому Президент наголосив: якщо «не вдасться впоратись з формуванням відповідних ресурсів через корпоративний ринок – «будь ласка, звертайтесь до уряду, є схема по уряду, хай уряд націоналізує, бере частину активів цього банку і далі працює».

Причиною погіршення фінансового стану «Промінвестбанку» стало дострокове відкликання вкладів населення, що спричинило ускладнення під час здійснення платежів.

Минулого місяця керівник СБУ Валентин Наливайченко заявив, що до проблем у цьому банку причетна «одна з російських фінансових груп» і «громадяни України з депутатським статусом». А Президент заявляв, що події навколо «Промінвестбанку» не мають «нічого спільного з фінансовою кризою» і є нічим іншим, як «рейдерською атакою».

XS
SM
MD
LG