Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко хоче від уряду нового проекту держбюджету-2009


Президент закликав Кабінет Міністрів відкликати проект державного бюджету на 2009 рік із Верховної Ради і терміново почати роботу над новим його варіантом.

Про це Віктор Ющенко заявив у п’ятницю на засіданні Ради національної безпеки та оборони.

«Очевидно, бюджет, який засланий у парламент, не є предметом для обговорення. Ми повинні обговорювати інший бюджет. Думаю, що його треба, Вікторе Михайловичу [Пинзеник – міністр фінансів], відкликати і почати працювати над реальним бюджетом 2009 року», – зазначив Президент.

За його словами, законопроект про держбюджет-2009, який наразi зберiгається в парламентi, вже застарiв.

********
РНБО не задоволена роботою уряду з ліквідації наслідків повені

Рада національної безпеки й оборони визнала недостатньою роботу Кабінету Міністрів із подолання наслідків повені в шести областях.

На думку Президента, у напрямку подолання наслідків кризи була проведена велика робота, однак значна частина завдань іще не вирішена. За даними Віктора Ющенка, станом на 4 листопада з 32 завдань відповідно до рішення РНБО не виконані 14.

Як заявив заступник голови Секретаріату Президента Роман Безсмертний, уряд не забезпечив достатню організацію робіт з подолання наслідків стихії, а також погано їх профінансував.

Нещодавно Президент уже заявляв, що незадоволений темпами фінансування Кабміном робіт для ліквідації наслідків повені.

Натомість Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявляла, що уряд у повному обсязі профінансував роботи для ліквідації наслідків стихії.

А перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов заявив у п’ятницю, що за станом на 7 листопада не існує жодної проблеми з фінансуванням робіт для подолання наслідків стихійного лиха, яке сталося в шести західних регіонах влітку цього року.

За словами Турчинова, уряд не має заборгованості перед місцевими бюджетами, оскільки своєчасно і «до копійки» перерахував місцевим бюджетам заплановані кошти.

«Тепер ці кошти від місцевої влади повинні дійти до людей», – сказав він.

У липні Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська, Закарпатська, Чернівецька й Вінницька області потерпіли від повені.


ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG