Доступність посилання

ТОП новини

Нацкомiсiя пропонує змiнити в законi визначення «мораль»


Нацiональна експертна комiсiя України з питань захисту суспiльної моралi має намiр запропонувати змiнити в законi про захист суспiльної моралi визначення «мораль».

Про це повiдомив голова комiсiї Василь Костицький на спiльному засiданнi його комiсiї з Нацiональною радою України з питань телебачення i радiомовлення пiд головуванням вiце-прем'єра Iвана Васюника, яке вiдбулося у вiвторок у Києвi.

«Комiсiя пропонуватиме в закон про захист суспiльної моралi нове визначення суспiльної моралi не просто як норми i правила поведiнки, а як систему цiнностей, якi накопичила українська громадськiсть, український народ протягом своєї iсторiї», - заявив Костицький.

Вiн також зазначив, що в проектi змiн до закону про суспiльну мораль комiсiя пропонує визначення понять «ксенофобiя», «українофобiя», «антисемiтизм». Василь Костицький зазначив, що на сьогоднi людей, що скоїли злочин на ґрунтi антисемiтизму, притягають до вiдповiдальностi як за звичайне хулiганство.

Комiсiя iнiцiює змiни загалом до 15 законодавчих актiв, спрямованих на «регулятивний вплив i можливостi держави» iз захисту суспiльної моралi.

XS
SM
MD
LG