Доступність посилання

ТОП новини

Лех Качинський відвідає Україну 22 листопада


У вівторок увечері президенти Польщі Лех Качинський та України Віктор Ющенко зустрілися в Варшаві в рамках відзначення національного свята Польщі – Дня Незалежності. Польський лідер прийняв запрошення відвідати Україну, яке передав йому український керівник.

Представники адміністрації Леха Качинського повідомили, що голова польської держави відвідає Київ 22 листопада і братиме участь у відзначенні роковин Голодомору в Україні.

Віктор Ющенко від імені народу України привітав Леха Качинського з приводу 90-ї річниці відновлення незалежності Польщі.

Під час розмови віч-на-віч президент України повідомив польського лідера про заходи, яких вживає Україна для подолання фінансової кризи.

Віктор Ющенко також сказав Лехові Качинському, що Україна прагне інтегруватися з євроатлантичними структурами і поліпшувати стосунки з Євросюзом.

Лех Качинський запевнив українського президента, що Польща підтримуватиме ідею надання Україні Плану дій для членства в НАТО під час грудневої зустрічі НАТО.

Віктор Ющенко разом зі ще 15 президентами країн світу й 800 гістьми брав участь у Варшаві в заходах відзначення 90-ї річниці відновлення незалежності Польщі.
XS
SM
MD
LG