Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк вважає своє звільнення «питанням до Президента»


Відповідаючи на запитання журналістів, чи був Президент України Віктор Ющенко зацікавлений у його відставці, зважаючи на те, що частина депутатів від НУ-НС за це проголосували, Арсеній Яценюк сказав, що це – «питання до Президента, до тих людей, які голосували, це питання про політичну відповідальність кожного народного депутата».

Арсеній Яценюк називає голосування частини фракції «Наша Україна – Народна самооборона» за його відставку «питанням політичної відповідальності».

За словами Яценюка, частина депутатів від НУ-НС пройшла за списком до Верховної Ради тільки завдяки тому, що низка політиків цієї політичної сили, зокрема і він, брали активну участь у виборчій кампанії. «На превеликий жаль, ці люди зрадили. Ну що ж, нехай їх розсудять українці», - сказав він.

Сьогодні ж прем’єр-міністр Юлія Тимошенко поклала відповідальність за звільнення спікера-Яценюка на Президента Віктора Ющенка. На думку Тимошенко, звiльнення Арсенія Яценюка – «це прагнення забити останнiй цвях у демократичну коалiцiю, яка працювала в парламентi».

Сьогодні, 12 листопада, Верховна Рада звільнила Арсенія Яценюка з посади голови парламенту. Підтримали його відставку 175 депутатів від фракції Партії регіонів, 1 – від БЮТ, 10 – від «Нашої України – Народної самооборони», 27 – від КПУ та 20 - від Блоку Литвина.

Голосування проводилося за допомогою системи «Рада», а не таємним голосуванням бюлетенями, як це передбачено Регламентом.


XS
SM
MD
LG