Доступність посилання

ТОП новини

Генеральний секретар НАТО обговорює здатність України боротися з викликами


Виступаючи у Таллінні на відкритті робочих консультацій міністрів оборони НАТО з делегацією України, Яап де Гооп Схеффер наголосив, що загальна тема цих консультацій – «Відносини НАТО й України на тлі ситуації в сфері безпеки».

«Я гадаю, наша зустріч надає чудову можливість обмінятися думками про нинішню ситуацію в сфері безпеки в євроатлантичному регіоні, а також обговорити здатність України впоратися з наявними викликами і додати свій внесок в оперативні зусилля НАТО», – сказав він.

Генеральний секретар НАТО згадав недавній збройний конфлікт між Росією та Грузією, зазначивши, що цей конфлікт у серпні «змінив європейську ситуацію в сфері безпеки».

Делегацію України на консультаціях у Таллінні очолює міністр оборони Юрій Єхануров. Учора ввечері він мав зустріч з керівником Пентагону Робертом Ґейтсом, який прибув до естонської столиці, щоб виявити підтримку США країнам Балтії та Україні, які постають перед дедалі більшим тиском Росії.

Напередодні на прес-конференції в Таллінні Ґейтс висловив переконання, що «Росія не має потреби перешкоджати бажанню суверенних країн повніше інтегруватися з Заходом».
XS
SM
MD
LG