Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісія закликає зменшити енергетичну залежність ЄС від Росії


Нові пропозиції Європейської Комісії в царині енергетичної безпеки передбачають, зокрема, відразу шість стратегічних ініціатив.

Серед них – і створення взаємопов’язаної балтійської інфраструктури в галузі газо- і електропостачання й зберігання енергозапасів і сполучення цієї структури з іншими країнами ЄС.

Планується також розширити «південний газовий коридор» енергопостачання з району Каспію і Близького Сходу в обхід Росії і створити енергетичне кільце, яке пов’язуватиме Європу з півднем Середземномор’я.

Німечина зі свого боку підтримала російський проект будівництва газопроводу по дну Балтійського моря, заявивши, що в майбутньому цей проект забезпечить стабільні поставки газу до Європи.

У середу прем’єр-міністр Росії Володимир Путін заявив, що, якщо Європа не досягне єдності щодо «Північного потоку», Москва може від нього відмовитися.

У країнах басейну Балтійського моря існують серйозні заперечення проти цього проекту – у першу чергу з екологічних міркувань, але також і з огляду на питання національної безпеки цих країн.
XS
SM
MD
LG