Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв хоче перетворити Росію на «одного з глобальних фінансових гравців»


Президент Росії заявив, що Москва готова до розвитку партнерських відносин із Євросоюзом та Сполученими Штатами.

Виступаючи в четвер перед європейськими та російськими підприємцями, Дмитро Медведєв висловив упевненість, що саміт ЄС – Росія, який почнеться у п’ятницю, буде успішним.

Російський керівник торкнувся проблеми світової економічної кризи і наголосив на необхідності створити нову фінансову систему.

«Ми хотіли би розвивати власну валюту – російський рубль – і зараз працюємо над тим, щоб створити на базі наших можливостей один зі світових фінансових центрів, тобто перетворитися по суті на одного з глобальних фінансових гравців», – заявив у Ніцці Дмитро Медведєв, який у п’ятницю очолюватиме делегацію своєї країни на саміті ЄС – Росія в цьому ж французькому місті.

Євросоюз представлятимуть президент Франції, яка головує в ЄС, Ніколя Саркозі, президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу та верховний представник ЄС із питань спільної зовнішньої та безпекової політики Хав’єр Солана.

Передбачається, що представники ЄС та Росії мають розглянути весь спектр двосторонніх відносин, першим пунктом у якому стоятиме поновлення переговорів про нову партнерську угоду.
XS
SM
MD
LG