Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко переконаний, що через півроку в Україні буде новий уряд


Цей уряд, на відміну від нинішнього, захищатиме національні інтереси України, заявив Президент, виступаючи перед українськими журналістами після закінчення енергетичного саміту в столиці Азербайджану Баку.

Зазначивши, що робота нафтогону Одеса – Броди в реверсному режимі є «виключно політичним питанням», Віктор Ющенко запевнив, що, «починаючи з кінця першої половини наступного року, ми будемо забезпечені необхідним обсягом нафти для роботи нафтопроводу в аверсному режимі».

«Переконаний, тоді у нас буде той уряд, який зможе реалізувати здорову політику, яка б відповідала національним інтересам», – наголосив Ющенко.

У серпні Секретаріат Президента звинуватив Кабмін у намірі саботувати запуск нафтогону Одеса – Броди у «прямому» (аверсному) проектному напрямку Бродів.

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко вважає обов’язковою умовою для запуску нафтопроводу Одеса – Броди в аверсному режимі участь у проекті країн-постачальниць нафти.

У липні Кабмін заборонив компанії «Укртранснафта» самостійно підписувати контракти з нафтопереробними заводами «Галичина» і «Нафтохімік Прикарпаття» про поставку нафтопроводом Одеса – Броди у напрямку Бродів каспійської нафти до окремого рішення уряду.

Юлія Тимошенко пояснила таке рішення уряду спробою припинити корупцію.
XS
SM
MD
LG