Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ переходить на скорочений робочий тиждень


60 відсотків промислових підприємств міста вже перевели на 3–4-денний робочий тиждень, повідомив у п’ятницю міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко.

Крім того, додав він, і на деяких підприємствах, де прості робітники наразі працюють за звичним графіком, частину інженерно-технічного складу теж перевели на скорочений режим.

«В адміністративних відпустках вже людей багато, але процес масових звільнень ще не настав», – зазначив Куліченко.

За його інформацією, наразі в місті повністю зупинене виробництво на машинобудівному та лако-фарбовому заводах. Обидва підприємства залежать від збуту продукції на світовому ринку.

Міська влада створила спеціальний постійний штаб, який працюватиме над можливостями пом’якшити наслідки світової економічної кризи для міста.

Фахівці штабу провели зустрічі з великими промисловцями, підприємцями, банкірами, аграріями, щоб розробити план дій в умовах кризи.

Один із виходів, який пропонує керівникам промислових підприємств міська влада, – провадити частину своїх розрахунків з клієнтами та робітниками «натурою» – як товарообмін у безготівковому вигляді.

Щоб криза була менш відчутною, влада також обіцяє мешканцям міста допомогти купувати продукти харчування без посередників і без торговельних «накруток» – просто в селян і фермерів. Для цього в місті виокремили чотири великі торговельні майданчики, куди зможуть приїздити сільгоспвиробники зі своєю продукцією.

В умовах кризи в Дніпропетровську також вирішили провести скорочення адміністративного апарату органів влади. Передусім це торкнеться посадовців районних у місті рад.

«У тому, що потрібне скорочення адміністративного апарату, ніяких сумнівів немає. Чи потрібно в районі 9 чи 12 заступників голови райради?» – сказав міський голова.
XS
SM
MD
LG