Доступність посилання

ТОП новини

Суркіс: Якщо Львів не впорається з підготовкою, то втратить Євро-2012


Львів може бути викреслений із переліку міст, що приймають у себе чемпіонат Європи з футболу 2012 року, якщо не вирішить проблеми з будівництвом нового стадіону для проведення чемпіонату, а також реконструкцією аеропорту, вважає президент Федерації футболу України Григорій Суркіс.

«Буде дуже погано, якщо ті люди, які відповідальні за будівництво стадіону, також як і за будівництво і реконструкцію решти всього «джентльменського набору», не впораються з завданням. Так я вам хочу сказати: не буде Львів – буде інше місто. Якщо Львів не хоче сам собі допомогти, то це вже проблема самого Львова», – заявив президент ФФУ на прес-конференції в п’ятницю в Києві.

Він також наголосив на тому, що, згідно з вимогами УЄФА, як мінімум шість міст прийматимуть Євро-2012, як максимум – 8, і і при цьому не обов’язкове рівне представництво двох країн – Польщі та України.

Водночас Григорій Суркіс зазначив, що дуже хотів би, щоб Львів залишився у списку міст, які прийматимуть чемпіонат, оскільки Львів, за його словами, – «це наша західна точка, яка має кордон із західними країнами і західною культурою».

Присутній на прес-конференції президент Федерації футболу Польщі Ґжеґож Лято висловив упевненість, що Євро-2012 відбудеться в Україні та в Польщі, і закликав «робити менше спекуляцій щодо цього в засобах масової інформації».

У середу президент Європейського союзу футбольних асоціацій Мішель Платіні під час візиту до Болгарії наголосив, що Польща і Україна знають, яка головна умова проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року в цих країна: щоб стадіони в їхніх столицях були готові вчасно.

«Якщо стадіони в столицях не будуть збудовані, «Євро» не отримають ні Київ, ні Варшава», – заявив Мішель Платіні.
XS
SM
MD
LG