Доступність посилання

ТОП новини

Економічна криза змінила політичні пріоритети в Україні – Ющенко


Про це йдеться у його статті в британській Financial Times, повідомили у прес-службі глави держави.

«Криза змінила політичні пріоритети. Виник запит на економічне лідерство, єдність, професіоналізм та компетентність», – підкреслив В. Ющенко.

Президент констатує, що у виборі шляхів виходу з політичної кризи в Україні можливі два варіанти: створення нової парламентської більшості або позачергові вибори.

В. Ющенко у своїй статті характеризує економічну ситуацію в країні та антикризові кроки, яких було вжито для подолання наслідків світової фінансової кризи на національну економіку.

«Україна змогла оперативно зреагувати на перші виклики фінансової кризи. Більше того, ми отримали шанс для економічних трансформацій і проведення структурних реформ. Як Президент запевняю, що Україна не буде слабкою ланкою у світовій фінансовій та економічній системі», – йдеться у статті глави держави.

В. Ющенко наголошує, що причинами для економічних негараздів стали помилки урядової політики, яка базувалася на популізмі, зокрема, роздача грошей, яка в кілька разів збільшила інфляцію, особливо у другій половині 2008 року.

Водночас Президент переконаний: криза – це не лише ризики для економіки та загрози для розвитку країни, а й нові можливості для економічних реформ та нові шанси для якісного економічного зростання. «Прийнята антикризова програма надасть поштовх для докорінних економічних та управлінських змін в Україні. Україна повинна вийти з кризи з цілковито новою якістю державного менеджменту і управління», – вважає В. Ющенко.
XS
SM
MD
LG