Доступність посилання

ТОП новини

Парламент першим питанням розгляне завтра обрання спікера – Лавринович


Про це перший заступник голови парламенту Олександр Лавринович заявив сьогодні журналістам після наради керівників фракцій та керівництва Верховної Ради.

Він наголосив, що у разі позитивного вирішення цього питання буде сформовано порядок денний з декількох законопроектів, які мають переважно соціальний характер. «У разі, якщо голови Верховної Ради України не оберуть, буде оголошено перерву і не розглядатиметься жоден з актів», – сказав він.

Олександр Лавринович нагадав, що право на внесення кандидатур на посаду спікера надається усім фракціям і народним депутатам. «Тому завтра ми можемо побачити, які фракції та які народні депутати захочуть висунути своїх представників», – сказав він. При цьому Лавринович зауважив, що голосування за обрання голови Верховної Ради відбуватиметься картками в поіменному режимі.

Відповідаючи на запитання, чи готовий Олександр Лавринович стати головою Верховної Ради, він сказав: «Для мене у парламенті не існує жодної позиції, на якій би я не міг працювати і виконувати свої функції належним чином».

На посаду голови Верховної Ради пропонують кандидатури Олександра Лавриновича (Партія регіонів), Івана Плюща («Наша Україна – Народна самооборона»), Володимира Литвина (Блок Литвина), Адама Мартинюка (КПУ).

********
Обирати спікера можна і без утворення коаліції – БЮТ

Про це сьогодні журналістам після наради лідерів фракцій та керівництва Верховної Ради заявив лідер фракції Блоку Юлії Тимошенко Іван Кириленко.

Він наголосив, що фракція БЮТ вимагає, щоб завтра на засіданні парламенту першим питанням розглядалося саме обрання спікера.

«Інші фракції більшою чи меншою мірою налаштовані продовжувати консультації», – сказав він. За його словами, це означає, що в організаторів відставки Арсенія Яценюка з посади голови Верховної Ради немає подальшого плану дій.

Іван Кириленко наголосив, що фракція БЮТ не збирається висувати свою кандидатуру на посаду спікера і «не збирається плутати комусь карти».

При цьому, за його словами, БЮТ підтримає ту кандидатуру, яка сяде за стіл переговорів із фракціями та урядом і в подальшому підтримає зусилля Кабінету Міністрів і Президента, спрямовані на подолання наслідків економічної кризи.

«Чи може бути голова Верховної Ради обраний без коаліції? Може», – сказав Іван Кириленко.

При цьому він додав, що ідеальним варіантом було б, звичайно, обрання голови Верховної Ради від нової коаліції, але якщо цього немає, то нехай за його діяльність відповідає та більшість, яка утворилась у парламенті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG