Доступність посилання

ТОП новини

«За півдня порушень на дорогах поменшало удвічі» – керівництво ДАІ


В ефірі Радіо Свобода заступник начальника Департаменту ДАІ МВС України Сергій Будник заявив: «Після введення нових штрафів кількість правопорушень зменшилась у двічі протягом першої половини дня. Ніяких планів своїм інспекторам ми не будемо ставити. Оцінка діяльності цих підрозділів буде вимірюватися тільки гарантуванням безпеки дорожнього руху. Ми плануємо з нового року укласти з працівниками ДАІ контракти, піднявши їм зарплату, щоб вони не брали хабарів. Ми проводимо службові розслідування і звільняємо працівника ДАІ за хабар».

Сергій Будник зазначив: «Камери спостереження вже є у багатьох обласних центрах. На жаль, їх ще не достатньо. За нашими підрахунками, їх має бути встановлено близько 1400, не враховуючи магістралі між містами. Камера фіксує правопорушення, потім робиться фотографія. Після цього виписується постанова тому, на кого зареєстрований транспортний засіб. Постанова надсилатиметься за місцем реєстрації до власника автомобілі. У нього є 10 діб, щоб оскаржити постанову».

«Щодо правопорушень пішоходів, то органи внутрішніх справ мають право доставити особу до райвідділу, аби встановити його особу, оскільки більшість наших громадян не зобов’язані носити посвідчення особи, тому не можна їх чітко ідентифікувати», – зазначив Сергій Будник.

Він наголосив, що згідно з законом «рівно 50 на 50 кошти, отримані від штрафів зараховуватимуться до державного та місцевого бюджету».

XS
SM
MD
LG